Elkészült az általunk tervezett inárcsi Flow Hotel

Március 16-án hivatalosan átadták az Inárcson épült négycsillagos Flow hotelt, amivel a bim.GROUP újabb sikeres projektet tudhat magáénak. Az M5-ös autópálya mellett létrejött szálloda 4,5 milliárd forintos beruházásban valósult meg, az épületben 88 szobát, egy éttermet, egy konferenciatermet, valamint wellnessrészleget és konditermet is kialakítottak. A hotel a turisták mellett konferenciák és esküvők résztvevői számára kínál mostantól színvonalas szolgáltatást. Szobái kétszáz fő számára kínálnak szálláslehetőséget, konferenciaterme pedig háromszáz fő befogadására alkalmas.

Az építés során a tervezés teljes spektrumát lefedtük: a koncepciótervezéstől a kiviteli tervezésig a folyamat ’házon belül’ történt – mind a tömegformálást, mind a belsőépítészetet illetően. A hotel tervezésekor kihívás volt számunkra az íves homlokzat leképezése, parametrikus tervezés általi optimalizálása (a megfelelő áttörtséget biztosítandó), gyártmánytervezése, valamint gyártása hajlított, perforált ’bronz’ kompozit táblákból. További kihívás volt a perforált, íves burkolat egyedi tartószerkezethez való rögzítése – amit kollégáink mind sikeresen megoldottak.

A bim.GROUP kollégái mellett a KÉSZ Metaltech is kivette részét a hotel elkészültéből: a homlokzatburkolat (660m2 perforált kompozit burkolat és 2500m2 PREFA Alu burkolat ) egésze a KÉSZ Metaltech által került legyártásra és kivitelezésre. Továbbá részt vett a dvb Kft. is, akiknek a vas betonszerkezet építés volt a feladata.

Lépjen velünk kapcsolatba