Szolgáltatás

Bármilyen tervezésről is legyen szó, a feladat gyakran igényli más szakágak beható ismereteit és koordinált együttműködését. A bim.GROUP erőssége, hogy egy cégben 6 különböző szakág szakemberei dolgoznak együtt, így ezek együttes tudásbázisára támaszkodva minden lehetséges kihívással elbír. Legyen szó komplex generál-, vagy szakági tervezésről, mi rendelkezünk mélyreható kivitelezői és gyártói tapasztalatokkal. Innovatív megoldások alkalmazásával és költségkontroll alatt tartott tervezési folyamatainkkal vállaljuk a legkomplexebb ügyféligények kielégítését.

Ismerje meg szolgáltatás csomagjainkat

Generál tervezés
Szakági tervezés
BIM megoldások

Csomagajánlatok

A SMART csomag választását azoknak az Ügyfeleinknek ajánljuk, akiknek rövid időn belül van szüksége egy meghatározott koncepció- és engedélyezési tervre. Ez esetben az összes fellelhető alternatívát kielemezzük, és az engedélyezési eljárást is lefolytatjuk a költségbecsléssel egyetemben.

Az OPTIMUM csomag a projekt teljes életciklusának lefedését jelenti, mely magába foglalja az összes tervezési fázist a telekválasztástól a kulcsrakész átadásig. A komplex tervezés nagy előnye, hogy a folyamatos nyomon követéssel a lehető legnagyobb a ráhatásunk a beruházás végeredményére. Az OPTIMUM és a SMART csomag választása magyar, valamint nemzetközi beruházók és ingatlanfejlesztők számára ideális.

A Design and Build csomag alapfeltétele az engedélyezési terv megléte. Előnye, hogy a kivitelező cégekkel való szerves együttműködés idő és költség tekintetében is optimális lesz. A SMART csomaggal együtt kombinálható.

A negyedik, Honosító csomaggal elsősorban a nemzetközi tervező cégeket szólítjuk meg, a magyar projektekre történő honosítás, lokalizáció és engedélyeztetés céljából. A tartalmát tekintve a koncepció terv véleményezését biztosítjuk, valamint igény esetén lefolytatjuk az engedélyezési eljárást is.

Szakági tervezési csomagjaink a magyar és egyben a nemzetközi generál-, valamint építésztervező cégek, szakkivitelezők, gyártók számára lehet ideális választás. Kétfajta csomagot különböztetünk meg a tervezést illetően: tartószerkezet- és homlokzattervezést. A koncepciói-, az engedélyezési-, a tendertervet, valamint a projektelemzést illetően hasonlóságokat mutatnak egymással, a lényegi és fontos különbségek a kivitelezésben, a megvalósításban keresendőek.

Mind a tartószerkezet, mind pedig a homlokzattervezés kapcsán elmondható, hogy az olyan célszoftverek által végzett elemzések- mint például az optimális szerkezeti rendszer választása, a parametrikus tervezési módszerekkel történő alakkeresés vagy éppen a költség- és a kockázatelemzés - is a csomagok részét képezik. Az engedélyezési tervek elkészítése szakhatósági előírások szerint történik, a főbb gyártási, és kivitelezési szempontok előtérbe helyezésével.

A költségelemzéssel alátámasztott Value Engineering esetén az alternatívák elemzésébe bevonásra kerül a kivitelező és a gyártó is. A 3D vizualizációt és a költségbecslést pedig a generál kivitelezési modellhez igazított, megvalósíthatósághoz szükséges részletezettségű kiviteli tervdokumentáció követi, beleértve a részletes anyagkigyűjtés is.

A mindkét szakág esetében a kivitelezésre optimalizált parametrikus modell magába foglalja a gyártás- és szereléstechnológiához igazított gyártmánytervi dokumentáció elkészítését. Az adott csomaghoz tartozó termeléskövetés 4D vizualizációval történik, ez a fázis pedig még egy 3D mock-up modell készítését is magába foglalja.

A homlokzat tervezés esetén a parametrikus modell és a gyártmánytervi dokumentáció a gyártástechnológiához lett kapcsolva, a szerelési tervek készítése pedig a helyszínen felmért pontok alapján történik. A termeléskövetés 4D vizualizációval történik, és a 3D mock-up modell készítését is magába foglalja.

A költségszámítás, valamint a gyártásra, kivitelezésre kiterjedő, folyamatos tervezői támogatás is mindkét csomag esetében alapszolgáltatás.

BIM alapú vizualizáció, térbeli tervezéskoordináció, valamint releváns ütközésektől mentes modellek szolgáltatása nálunk alapelem, normál működésünk része, melyet minden tervezési feladatunk során biztosítunk! Célunk a tervezési folyamat átláthatósága, magas minőségének fenntartása, valamint a kivitelezési fázis problémamentes támogatása.

BIM 5D csomag: fejlett BIM alapú költségbecslési folyamatainkkal a hagyományos „manuális mennyiség kigyűjtés” alapú módszertannál pontosabban és gyorsabban tudunk tervezői költségvetéseket készíteni, ezzel támogatva a megrendelőt a projekt pénzügyi felügyeletében. Csapatunk széles körű tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi költségvetési rendszerek használatában, így azonnal és rugalmasan képesek vagyunk alkalmazkodni a megrendelői igényeknek, legyen az például a német DIN 276, AVA (VOB követelményei szerinti), Offerte_L  rendszerek, vagy a hazai gyakran alkalmazott TERC-ÖN struktúra.

BIM 4D csomag: Térbeli-és időbeli ütemtervezés, kivitelezésanimáció és organizáció készítés munkacsomagunkkal a projekt megvalósulását tudjuk szimulálni, optimalizálni elkerülve a helyszíni munkák ütemezésének problémáit. Az épületelemek modell alapú státuszkövetésével, bármikor átlátható képet tudunk nyújtani a projekt helyzetéről, előrehaladásáról, ezáltal feltárhatjuk az akadályokat a folyamatban.

Digitális iker csomag: Helyszíni felméréseket, aktuális és megvalósult állapotok rögzítését BIM modell alapon a legmodernebb térinformatikai eszközök (lézerszkenner, pontfelhős megoldások) segítségével végezzük el annak érdekében, hogy a megrendelő valóban minden tényszerű és valós információt megkapjon projektjéről. A projekt „digitális iker” párja a valóságot képes lekövetni, modellen megjeleníteni, így hatalmas segítséget nyújt a későbbi üzemeltetési folyamatokban. A megvalósult állapot tényszerű, rendszeres rögzítése mindamellett a projekt pénzügyi elszámolását is hatékonyan támogatja.

BIM szakértői csomag: A tapasztalt, szakértő BIM-es csapatunk segítséget képes nyújtani -tervezési szerepkörtől függetlenül- a projektek professzionális BIM menedzsmentjében. Támogatni tudjuk a beruházó, bonyolító feleket abban, hogy a projektjeiken a legfejlettebb BIM-es eszközrendszer kerüljön alkalmazásra, és a megvalósító csapatuk hatékony és átlátható (MSZ EN ISO 19650 BIM-es szabványnak megfelelő) környezetben dolgozhasson. BIM szempontú szabványos sablon (EIR, Pre-BEP, BEB) dokumentumainkkal átlátható, és reálisan megkövetelhető szerződéses feltételeket vagyunk képesek teremteni, ezzel elkerülhetőek a tervezési folyamat végén kialakuló (egyik félnek sem kedvező) esetleges vitás szituációk.

Lépjen velünk kapcsolatba