A koncepció megalkotástól a megvalósításig: egy "freeform" acélszerkezet tervezésének története

1. A 6500 négyzetméterrel kibővített Jedlik Ányos Gimnázium 2023 szeptemberében nyitja meg kapuit a diákok előtt, melynek generáltervezése a bim.GROUP Kft. munkájával jött létre.

A projekt Magyarország Kormányának teljes körű támogatásával valósul meg. Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata az EMMI támogatásával, Támogatói Okirat alapján a Jedlik Ányos Gimnázium fejlesztését, bővítését, komplett rekonstrukcióját kívánta megvalósítani. A koncepciótervezést egy Csepelhez szorosan köthető építész, belsőépítész csapat végezte alapos előkészítés és hosszas helyi egyeztetéseket követően. A koncepció mentén elfogadott épület további tervezését, egy engedélyes tervdokumentáció készítését a bim.GROUP Kft. nyerte el.

Az engedélyes tervdokumentáció elkészítése egy összetett és hosszú folyamat volt, a szakági feladatok jelentős részének ellátását pedig irodán belül biztosítottuk. A generáltervező csapatunk folyamatos kapcsolatban volt az épületet végül használatba vevő iskola képviselőivel, illetve az ellenőrző mérnök gárdával is. A legnagyobb kihívást az aula térlefedése jelentette, amelyhez kellő tapasztalatra, gyakorlatra és a legjobb szoftverekre is szükség volt. Széleskörű tudásunk és az 5 fő szakágat magába foglaló csapatunk közreműködésével készült el a tender dokumentáció, amely az aktuális tervezési fázis lezárását is jelentette.

Olvassa el a teljes cikket!

Exkluzív videós tartalmaink, esettanulmányaink és a folyamatosan frissülő szakmai érdekességek a regisztrációt követően érhetők el.

BELÉPÉS

Egy mindenképp működő e-mail cím, mert a rendszer a felhasználó minden üzenetét ide küldi ki. Nem kerül nyilvánosságra és általában csak elfelejtett jelszóhoz való segítségnyújtásra, valamint a kért értesítésekhez lesz használva.
Provide a password for the new account in both fields.
Megismertem és elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót, továbbá hozzájárulok adataimnak az Adatvédelmi tájékoztatóban leírtak szerinti kezeléséhez.