A Kistefos-siker a magyar céget további norvégiai projektek megvalósítására ösztönözte

A bim.GROUP részt vett a Kistefos Múzeumban nagy sikert aratott csavart alakzatú felületének kialakításában. A csoport sikeres projektek hosszú sorát tudhatja magáénak Magyarországon és külföldön, és most a norvég piacon olyan cégekkel kíván versenyezni, mint a Norconsult, a Bollinger-Grohmann, a Sweco és a Ramboll. 𝑻𝒉𝒆 𝑨𝒓𝒕 𝒐𝒇 𝑬𝒏𝒈𝒊𝒏𝒆𝒆𝒓𝒊𝒏𝒈 a bim.GROUP szlogenje, mely hűen tükrözi azokat az értékeket, amelyeket ügyfeleinknek közvetítünk: a mérnöki precizitást a művészi tehetséggel ötvözve megvalósítható konstrukciókat hozunk létre.

A Kistefos Múzeum volt a belépőnk a norvég piacra, amely nagy potenciállal rendelkezik - mondta Ballay Zsolt, a magyar alapítású bim.GROUP cégvezetője. A skandináv dizájn nem véletlenül világhírű. Az innováció és a fenntarthatóság a legfontosabb értékek számunkra, amikor valami újat tervezünk. Úgy gondoljuk, hogy ezek az értékek különösen fontosak Norvégiában is. Szívesen használjuk a szakértelmünket, együttműködünk a helyi tervezőstúdiókkal, és erősítjük jelenlétünket az országban.

A Bim.GROUP több mint 30 éve van jelen a piacon, és eddig mintegy 3000 projektben dolgozhatott, köztük a magyar fővárosban, Budapesten és számos európai helyszínen is nagyszabású beruházásokon.

Művészeti alkotás - és mérnöki bravúr.

A Twist-múzeumot a Bjarke Ingels Group (BIG) tervezte, és a Kistefos Múzeum 270 000 négyzetméteres szoborparkjában található. Az új építmény - amelyet „művészeti múzeumként, szoborként, tájösvényként és hídként” jellemeztek - a Randselva folyó felett ível át. A Twist három galériában a kortárs művészetnek ad otthont. A szoborkert által használt teret a folyó kettéválasztja, ezért a BIG úgy döntött, hogy a két felet magával a múzeummal köti össze. Az épület csavart kialakítása lehetővé teszi, hogy különböző magasságú folyópartokon nyugodjon. A Twist részben művészeti alkotás, részben pedig mérnöki bravúr.
A BIG alapítója és kreatív partnere, Bjarke Ingels szerint a dizájn képes újragondolni a múzeumi élményt: „Maga a múzeumlátogatás híd lesz, nem pedig cél.”

Szívesen használnánk szakértelmünket és innovatív megoldásainkat, együttműködnénk a helyi tervezőstúdiókkal, és erősítenénk jelenlétünket Norvégiában.

-Teljes körű tervezési szolgáltatással állunk ügyfeleink rendelkezésére - mondja Ballay Zsolt. A legújabb és leginnovatívabb megoldásokat alkalmazva, a tervezési folyamatokat költségellenőrzés alatt tartva, megtaláljuk a legjobb ár-érték arányú megoldást az egyéni igényeknek megfelelően.

Klasszikus általános tervezőirodaként közel 30 éve ötvözzük a mérnöki pontosságot a művészi tehetséggel, hogy megvalósítható konstrukciókat álmodjunk meg. Több mint 100 fős csapatunk feladata, hogy az építészeti tervezés főbb területein a funkcionalitás és az esztétika tökéletes ötvözetét hozza létre, miközben figyelmet fordítunk a fenntarthatóságra, a hatékony működésre és az értékre. Épületeket, acél- és vasbetonszerkezeteket, ipari homlokzatokat, épületek komplex elektromos és műszaki infrastruktúráját tervezzük, amelyek később monumentális stadionokban, ipari komplexumokban, lakó- és irodaházakban, sport- és szabadidőközpontokban nyilvánulnak meg. A Value Engineering a siker kulcsa magyarországi és nemzetközi projektjeinknél. A BIM és a parametrikus tervezés módszertanát alkalmazzuk a döntéstámogatásra vagy a szabad szerkezettervezésre, és ügyfeleink kihívásait sajátjainkként kezeljük.

Lépjen velünk kapcsolatba