Magyar tervezőmérnökök és szakmérnökök készülnek együttműködni a kihívást jelentő szerbiai projektekben

A budapesti Liszt Ferenc repülőtér, a norvégiai Kistefos múzeum, a rigai Szabadtéri Színpad, a budapesti Puskás Stadion, a Hungexpo fogadóépülete csak néhány a feltörekvő tervezőcsapat nagyszerű projektjei közül.

A bim.GROUP-ot, Budapest egyik legmenőbb tervezőcsapatát Európa-szerte a legnagyszerűbb projekteket készítő csapatok egyikeként jegyzik, akik nemrég jelentették be, hogy készek Szerbiában is hasznosítani kreativitásukat - az összes magyarországi partnerükkel karöltve az érintett szakterületeken.

A csapatot a KÉSZ Csoportnak, Magyarország egyik legnagyobb építőipari vállalatának (melynek Szerbiában is van leányvállalata) tervező szakemberei alapították a 2000-es évek elején, és  „bim.GROUP” név alatt működő, közel 100 építész és mérnök szakemberből álló csapattá nőtte ki magát, amely 2021-ben közel 9 millió eurós bevétellel büszkélkedhet. 

A Puskás-stadion befejezése után legutóbb a Multistadion projektjével foglalkoztak. Ez a komplex épület hivatalosan több, mint 20 000 néző befogadására alkalmas, és ezzel Európa egyik legnagyobb kézilabda-arénájaként tekinthetünk rá. Ez a csarnok volt a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság egyik helyszíne, amelyet Magyarország és Szlovákia közösen rendezett, és a döntőnek is otthont adott.

További kiemelt hazai projektek közé tartozik a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér (6 nemzetközi díjat nyert), a Puskás Stadion acélszerkezeteinek teljes tervezése (több mint 12 000 tonna súlyú), a Hungexpo F1 fogadóépülete (egyedülálló szabad formájú), a METRO 3 (állomások belső burkolata) - és a Tungsram vertikális farm (a fenntartható mezőgazdaság jövője), míg külföldön a norvégiai Kistefos múzeum, a rigai Szabadtéri Színpad és a dániai Nord állomás fedett hídja Koge-ban.

A bim.GROUP egy független általános tervezőiroda, amely szenvedéllyel és szakértelemmel rendelkezik minden főbb tervezési szakterületen. A vállalat szakterülete a tervezés és építészet, az épületburkolat-tervezés, a statikai tervezés (beton és acél), az épületgépészeti tervezés, a BIM-innováció, valamint az általános koordináció és a tervezési projektmenedzsment.

Liszt Ferenc

Az elmúlt év során a bim.GROUP szakértelme 10 000 t acélszerkezet, 50 000 m2 homlokzat, 200 000 m3  vasbetonszerkezet és 200 000 m2 alapterület formájában jelent meg.

„A bim.GROUP-nál több mint 30 éve dolgozunk, és mintegy 3000 projekten dolgozhattunk, köztük nagyszabású beruházásokon a magyar fővárosban és számos európai városban is. Szeretnénk kihasználni a szakértelmünket és bővíteni a portfóliónkat Szerbiában is, ez egy olyan piac, amely nagy potenciállal rendelkezik. Belföldi partnereket keresünk Szerbiában a közös munkához"- mondta Ballay Zsolt, a bim.GROUP cégvezetője.

Az, hogy ilyen rangos és inspiráló projekteket nyertünk Európa-szerte, ilyen hatalmas kapacitással, egy 3 pillérre épülő üzleti modellnek köszönhető:

  • Value Engineering - mindig nyomon követjük projektjeinket a teljes életcikluson keresztül, mindig több alternatívát vizsgálunk, értékelünk
  • Megvalósíthatóság - célunk mindig az állandóság megteremtése, nem elégszünk meg annyival, ha egyszerűen csak teljesítjük ügyfeleink igényeit
  • Parametrikus tervezési képesség - 3D-s, szabad formájú szerkezetek és homlokzati panelek tervezése rendkívül hatékony vizuális programozási módszerrel

Ezek azok az értékek, amelyeket most ki kell használnunk a piacon, és új mérföldköveket kell létrehoznunk a mi és a jövő generációi számára.

A bim.GROUP-ról

A bim.GROUP egy független magyar tervezőiroda, amely a tervezés és építészet, az épületek homlokzati tervezése, a statikai tervezés (beton és acél), a MEP tervezés, a BIM innováció, valamint az általános koordináció és a tervezési projektmenedzsment területén tevékenykedik és rendelkezik szakértelemmel. A vállalat több mint 100 tervező szakemberből álló csapattal és több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik, és 2021-ben várhatóan 9 millió eurós bevételt ér el.

A cikk média megjelenései:

Lépjen velünk kapcsolatba