Tanusítvánnyal a pénzügyileg stabil cégeknek

Az üzleti életben – legyen szó bármiféle szakágazatról, területről vagy éppen szektorról – a pénzügyi helyzeteket érintve nehéz és komplikált döntéseket kell meghoznunk a sikeres üzletkötés érdekében. Mindez nem pusztán cégünk jelenét, de egyben jövőjét is nagy mértékben befolyásolhatja, ezáltal semmit nem bízhatunk a véletlenre. A Dun & Bradstreet minősítése pontosan ezt a problémát hivatott kiküszöbölni a tanúsítványbéli kialakításával.

A Dun & Bradstreet egy amerikai üzletiadatbázis-, információszolgáltató és minősítő cég, amely 1992 óta elérhető a magyar piacon is. A nagy múltra visszatekintő vállalkozás az objektív cégminősítés, a tisztességes piaci eljárások, a pénzügyi kockázatfelmérés és még számtalan más érdemjegy, kiugró adat alapján alakítják ki tanúsítványukat. Ez a fajta minősítés lehetőséget nyújt a cégeknek és vállalkozásoknak, hogy más szervezetek számára megmutathassák cégük elismert, megbízható és nem utolsó sorban pénzügyi kockázat alapján hitelképes státuszukat.

Magyarország esetében a minősítés több hivatalos forrásból származó adaton alapul. Mindezek olyan intézmények által kiadott értékeket jelenítenek meg, mint példának okáért az Igazságügyi Minisztérium, a Cégbíróság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint más hatóságok tájékoztatásai. A hivatalos források adatain túl a tanúsítvány az adott vállalatra vonatkozó pénzügyi információkat (úgy mint mérlegadatok, eredménykimutatás, trendek stb.) is beépíti az összesítésbe, és túlnyomórészt ezek alapján kezdi el magát a kiértékelést. A minősítés szigorúan veszi figyelembe a cég vagy szervezet demográfiai adatait – ebbe a kategóriába a cég életkora, tevékenysége, mérete, tulajdonosai és azoknak különféle kapcsolódásai is beletartoznak –, fizetési kiegyenlítéseit, végrehajtási adatait, valamint egyéb, de relevánsnak titulálható sajtóhíreit is.

A Dun & Bradstreet tanúsítványa nem csak és kizárólag az adott, éppen minősített cég jelenlegi pénzügyi rendszerét, stabilitását és kockázati rátáját veszi szemügyre, hanem a kialakított valószínűségek szerinti elkövetkező évekre látható fizetésképtelenséget avagy annak pozitív ellentétét, a hitelképes státuszát. Ezáltal a szervezet piaci stabil állékonyságát is körül tudják határolni. A tanúsítvány – amely nemzetközi szinten már hosszú évtizedek óta minősíti a cégeket megbízhatóságuk alapján –, a pozitív összesítés után A, AA vagy éppen AAA jelzésű értékeléssel bírhat, mindez pedig a cégek, szervezetek stabilitásának mértékét, hitelképes mivoltát és üzletkötési állapotát hivatottak megmutatni.

A folyamatosan visszamért és magasabb körökben is bizonyított, valamint nemzetközi szakértők által elfogadott és használt módszertan alapján készülő tanúsítványbéli Dun & Bradstreet minősítést bármelyik cég igényelheti. Mi, a bim.GROUP-nál kérelmeztük ezt a fajta részletes kiértékelést, amely során pénzügyileg erősen stabilnak és hitelképesnek tituláltak minket – A jelzésű értékelés besorolással. Ez a minősítés nem csupán a jelenlegi pénzügyi stabilitást jelzi, hanem azt is, hogy vállalatunk fizetésképtelenségének valószínűsége kiemelkedően alacsony. Ennek alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy a bim.GROUP továbbra is stabil szereplője lesz a piacnak. Köszönjük!

Lépjen velünk kapcsolatba