A bim.GROUP Kft. innovatív tervezési megoldásokkal támogatja a német építőipari piacot

A több, mint háromezer, Európa szerte megvalósított projekt után a bim.GROUP felkészült a német ügyfelekel történő partneri együttműködésre a BIM és parametrikus tervezés területén

A bim.GROUP Kft. a KÉSZ Csoport stratégiai partnere, amely Magyország egyik legnagyobb építőipari vállalata. Ma már több, mint 100 tervező mérnök dolgozik a bim.GROUP neve alatt. Fennállásuk óta összesen több, mint 3000 projektet valósítottak meg sikeresen, és a múlt évben átlépték a 3 milliárd Ft-os árbevételt. A bim.GROUP egy független generál tervező cég, amely 6 tervezési szakágban rendelkezik szakértelemmel.

Az építészet mellett a szakágak közé tartozik a tartószerkezet tervezés (vasbeton és acél), épületburok tervezés, épületgépészet és épületvillamosság, és végül, de nem utolsó sorban a BIM innováció. A digitalizáció változásokat hozott az épületek tervezésének, építésének és felügyeletének módszertanában; ezért a csoport az épületinformáció-modellezés (BIM) és a parametrikus tervezés területére is specializálódott. Ez lehetővé teszi a legújabb szoftverek és technológiák használatát a minőség és az átláthatóság biztosítására, valamint az építési projektek költségeinek folyamatos kézben tartását és az ütemtervek megbízhatóságának elérését. Az általános koordináció és projekt kezelés naprakészen tartható.

A „Value Engineering”-nek köszönhetően a vállalat a projektjeit azok teljes életciklusa során nyomon követi a további lehetséges opciók elemzésével, és mindig az optimális költségek elérésére törekszik a beruházás teljes időtartama alatt.

A cég egy év alatt átlagosan 10.000 tonna acélszerkezet, 50.000 m2 homlokzat, 200.000 m3 vasbeton szerkezet és 200.000 m2 alapterület tervezésével büszkélkedhet. A partnerek között számos ismert és nemzetközi vállalat kap helyet, mint a P&G, a LEGO, a dm és a Daimler. A vállalat ars poeticája az „Art of Engineering”, mely számos nemzetközi projektben fellelhető: ilyen a Kistefos múzeum Norvégiában, a „Nord Station” a Dániában található Køge városában, vagy a Puskás Aréna Budapesten. A bim.GROUP részt vett továbbá egy rigai szabadtéri színpad acélszerkezetének tervezésében is. Az 1500 tonnás acélszerkezetet 130 tehergépkocsival szállították Rigába Kecskemétről. Az alkatrészek között a legnagyobb 26 méter hosszú és 5 méter széles volt. A szerkezeti tervezés után a gyártást, a szállítást és a szerelést is a bim.GROUP partnerei végezték. A bim.GROUP és tervező csapata támogatta továbbá az egész projektet Magyarországon és a helyszínen, a tervezés kezdetétől egészen az átadásig. 

Küldetésük, hogy a mérnöki precizitást a művészi kreativitással kombinálva alkossanak olyan fenntartható épületeket, melyek jobbá teszik környezetünket. A bim.GROUP Kft. cégvezetője Ballay Zsolt a következőket mondta: „Az ügyfeleink által tapasztalt kihívásokat a sajátunknak tekintjük. A projektjeink sikerének titka a folyamatos költségkontroll és az épített környezet fenntartható tervezése. Teljeskörű szolgáltatásokat kínálunk a legújabb és leginnovatívabb megoldások alkalmazásával. Egyedi módon speciális tervezési csomagokat használunk, amelyek közül az ügyfelek kiválaszthatják az igényeiknek megfelelőt. A nemzetközi generál tervező vállalatok számára kínált tartószerkezeti és homlokzatburkolati tervezési csomag az összes HOAI fázist lefedi. Az egyedi projektek mellett partner tervező irodákat is keresünk külföldön a jövőbeli közös együttműködés céljából”.     

Az utóbbi években a vállalat rendkívül sokat fejlődött tudás és kapacitás tekintetében is. A német építőipari piac is profitálhat a vállalat tudásából és tapasztalatából, mely a nyugati normák szerinti legjobb ár-érték arányt kínálja, valamint németországi partnerekkel történő (pl. erőmű építésből származó) tapasztalattal is rendelkezik. A mérnökeik képesek a legkomplexebb feladatokat elvégezni a tervezéstől az építésig terjedő teljes integrált folyamatban.

A bim.GROUP fontos és nemzetközileg elismert tanúsítványokat kapott 2021-ben, mely dokumentumok bizonyítják az elvégzett munka minőségét és a hozzá kapcsolódó felelőségteljes hozzáállást. A Dun & Bradstreet “A” minőségi tanúsítványa igazolja a pénzügyi stabilitást, az alacsony pénzügyi kockázatot és a kiváló megbízhatóságot. A British Standards Institutions (BSI) igazoló tanúsítványa szintén bizonyítja, hogy a tervezés és a BIM folyamatok megfelelnek az ISO szabványoknak. Végül, de nem utolsó sorban megemlítendő, hogy a vállalat működése az ISO 9001:2015 szabványnak is megfelel.

“Szeretnénk megvetni lábunkat Németországban, és megismeri a német piacot a fejlett trendjei, valamint az innovatív tervezési megoldásainkra vonatkozó igényeik miatt. A bim.GROUP képes részletes terveket adni az acélszerkezet és homlokzatburkolat gyártók számára. Nyitottak vagyunk újabb partneri megállapodásokat kötni”. – monda Ballay Zsolt.

Lépjen velünk kapcsolatba