Már jövőre megtérülhet az idei külpiaci támogatás

Szijjártó Péter személyesen látogatott el hétfőn a BIM Design kecskeméti irodájába, a cég ugyanis egyike annak a 49 hazai vállalatnak, akik támogatást nyertek a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség pályázatán.  A kapott 27 millió forint a BIM Design vezetője szerint már 2021-ben megtérülhet, a tervezőiroda célja, hogy 1 éven belül a nyugat- és észak-európai piac meghatározó szereplőjévé váljanak. A kecskeméti cég ugyanis nemzetközi szinten is piacképes szolgáltatásokat kínál: a 3D BIM modell alkalmazásának köszönhetően nemcsak a kivitelezési költségek, de például az üzemeltetés szempontjai is fókuszba kerülnek.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség együttműködésében elindított pályázat keretében nyert 27 millió forintos vissza nem térítendő támogatást a BIM Design. A cég Magyarország egyik piacvezető független generál tervezőirodája, a most kapott összegből a DACH (Németország, Ausztria és Svájc) és a skandináv régióban, valamint a közel-keleti piacokon terjeszkednének.

Az ünnepélyes sajtótájékoztatón Szijjártó Péter megjegyezte: az új piaci lehetőségek „nem hullanak maguktól az ölünkbe”. Digitális fejlesztésekre, márkaépítésre van szükség, el kell jutni az új vevőkhöz és megrendelőkhöz. A program olyan cégeknek nyújt segítséget, akik ezzel a támogatással erősíthetik külpiaci jelenlétüket, növelhetik az exportbevételüket és ezáltal javíthatják a magyar gazdaság teljesítményét.

Kelemen Csaba, a BIM Design ügyvezetője az ünnepélyes sajtótájékoztatón elmondta: „Folyamatosan növekvő, most már közel 80 főből álló profi csapatunk képes egy projektet folyamatos mérnöki támogatással végigkövetni. Ami annyit jelent, hogy a 3D BIM modell segítségével nemcsak a kivitelezési költségek, de például az üzemeltetés szempontjai is fókuszba kerülnek. Ennek köszönhetően kiszolgáljuk a beruházók, kivitelezők, gyártók speciális, egyedi igényeit, garantálva a tervezhető beruházásokat és üzemben tartást. Azt gondolom, hogy céljaink nem rugaszkodnak el a valóságtól, amikor azt tervezzük, hogy a támogatásnak köszönhetően 2021-ben már jelentős nemzetközi projekteken dolgozunk, a DACH és a skandináv régióban pedig aktív piaci szereplővé válunk.

A BIM Design Kft. minden esetben arra törekszik, hogy az esztétikumon túlmutatóan megvalósítható létesítményeket tervezzen, költségoptimum elérésével, a fenntarthatóág szempontjainak figyelembevételével. Egy projektet képesek folyamatos tervezési támogatással végig követni egy 3D BIM modell segítségével, aminek köszönhetően képesek kiszolgálni a beruházók, kivitelezők, gyártók speciális, egyedi igényeit, valamint garantálni a tervezhető beruházásokat és üzemben tartást.

Lépjen velünk kapcsolatba